Loveletters

Het is elke keer een bloedspannend moment. Zitten ze dan, samen op de bank. Altijd voorover leunend, starend naar de tv. Stralend. Verwachtingsvol. Goedgestemd. Of, ‘erger’ nog, zitten ze thuis op de bank vanwege de grote afstand. In afwachting van de mail met de links naar de slideshow en gallery. Waar ik hun reacties niet meteen kan peilen. Het moment waar je zo hard voor gewerkt hebt: het tonen van de trouwfoto’s aan en de reactie van mijn bruidspaar.

Hoop ik dat ik ze linea reactie omverblaas? Reken maar. Tranen? Graag, liters liefst. De dankbaarheid is waanzinnig om te voelen. Dat je een ander iets onvergetelijks kunt geven, een soort digitale Professor Barabas-achtige teletijdmachine, maakt dit werk zo onwaarschijnlijk mooi.

Het bracht me op een idee. Natuurlijk kan ik zelf uit alle foto’s die ik jaarlijks schiet, mijn eigen favorieten kiezen. Mijn website staat er immers vol mee; trouwfoto’s die me raken. Iets met míj doen. Wat dan ook. Ik was echter veel benieuwder naar hún favoriet. Die ene foto die het meest dierbaar bleek.

En dit is wat mijn bruidsparen vertelden.

AKI & BRITT

Jesse van Kalmthout fotografie recensie-2

“Wij zijn een enigszins internationaal getint koppel. Een Nederlandse in Londen die gaat trouwen met een Brit die beide veel familie en vrienden in het buitenland hebben. Wat je dan ook als locatie kiest voor een bruiloft, een heel groot aantal mensen zal van ver moeten komen. Uiteindelijk kozen wij voor het Noord-Westen van Italië. Vluchten werden geboekt vanuit New York, Hong Kong, Kaapstad en alles wat er tussen zit.

Doordat onze familie en vrienden verspreid wonen over de hele wereld, kunnen wij ons geen verjaardagsfeestje herinneren waarvoor iedereen kon komen. Vaak vieren we het dus maar niet en gaan we op vakantie. Zodoende besloten wij om voor deze gelegenheid een heel groot, maar intiem feest te organiseren om er intens van te kunnen genieten dat wij voor één keer in ons leven al onze geliefden om ons heen konden hebben.

Wij zijn op zoek gegaan naar een fotograaf die dit ‘genieten van’ kon vastleggen. Het was voor ons het meest waardevol om het geluk, het gelach, de tranen, het houden van in onze ogen, de knuffels, verbazing, dankbaarheid bij ons en bij onze gasten terug te zien in de foto’s die wij keer op keer weer inkijken.

Twee dingen waren voor ons enorm belangrijk tijdens het browsen van websites van fotografen: dat bijzondere momenten van de gasten en het samenzijn worden vastgelegd (in tegenstelling tot ‘stillevens’) en het kleurenpalet van de foto’s. Dat laatste kunnen wij niet uitleggen maar Jesse wel, toen ik hem aangaf wat wij nou precies zo mooi vonden aan specifieke foto’s/rapportages.

Jesse en Leonard kunnen dat, en veel meer, als geen ander. In elke foto hebben zij een moment gevonden waar het geluk en soms de emoties van af spatten.

Deze foto is één van onze favorieten. Tegen Engelse traditie in werd onze ceremonie gedragen door woorden van vrienden, familie en van ons zelf. Niet alleen wij, maar onze gasten werden overvallen door de bijzondere, hartverwarmende speech van onze (schoon-)zus en Jesse heeft de seconde gevonden waarin dit prachtig tot uiting komt.

Wij worden door deze foto het moment ingetrokken; het moment is zo emotioneel, de foto zo scherp, de tranen bijna voelbaar, het licht zo mooi. En zo heeft elke van de honderden foto’s zijn eigen herinnering, zijn eigen verhaal en kunnen wij oneindig nagenieten van de intens dierbare dagen die wij hebben beleefd in Piëmonte in augustus 2016.”

LUC & ALEID

Jesse van Kalmthout fotografie recensie-3
“Mega leuk, heb net weer een uur op je website zitten weg zwijmelen bij alle mooie foto’s! Mega moeilijke vraag want we hebben echt meerdere foto’s waar we zooo blij mee zijn. Maar goed als we toch moeten kiezen…

Deze foto is onze number 1. De ceremonie was voor ons het belangrijkste onderdeel van de dag, waarbij we voor onze dierbaren onze liefde aan elkaar hebben mogen verklaren en voor de wet hebben mogen vastleggen. De ceremonie zelf zat vol emotie en het hoogtepunt zie je op deze foto terug waarbij we allebei niet meer bij kwam van het lachen door de speech van onze beste vriend. Dit was voor ons een mega dierbaar moment en daar kijken we echt met heel veel plezier op terug!”

PETER & FEMKE

loveletters peter en femke
“Je vroeg ons onze allergrootste allerliefste foto te kiezen van onze fantastische bruiloft. Man, dát is moeilijk. We hadden alleen maar moois om uit te kiezen. Foto’s waar we prachtig op staan, foto’s die de sfeer waanzinnig weergeven, foto’s die précies raakten hoe wij de dag hebben ervaren. Echt, door jouw foto’s herleven wij de dag steeds opnieuw. En opnieuw. En opnieuw. En elke keer weer zijn we geraakt, met name omdat we precies weer weten hoe we ons toen voelden. Kiezen? Onmogelijk.

Maar, omdat we je zo’n briljante fotograaf vinden, je voelt alsof we er een vriend bij hebben en omdat we je MEGA dankbaar zijn; hier onze poging.

Deze foto is ons het meest dierbaar. Dierbaar omdat hij zo goed treft wat er gebeurde. Omdat hij vragen opwekt. (Werkelijk íedereen die de foto ziet en er niet bij was vraagt wat er gebeurde op dat ene moment). Omdat je, als je goed kijkt, de hand van onze dochter op mijn arm ziet liggen. Omdat je iedereen ziet lachen en mijn emotie van het scherm ziet knallen. Om de liefkozing van zowel Minne als Peter, om het zonder gêne niet meer doorhebben dat ik gefotografeerd werd. Om het moment dat zo intiem en mooi was en gevangen is in jouw foto. Om alle herinneringen aan de speech van mijn moeder, het filmpje waarin Minne mama’s communiejurk droeg, om de muziek van LoveLetters (leuk, dat jouw rubriek zo heet 😉), om alle beelden die oppoppen bij het zien van de foto. Je hebt waanzinnig goed ingetuned op dat wat er die dag gebeurde, te voelen, te zien, te horen was. Je stapte op het juiste moment in bij ons, met ons. We zijn je ongelooflijk dankbaar voor je mooie werk en het vastleggen van onze herinneringen.”

BOBBY & STEPHANIE

Jesse van Kalmthout fotografie recensie-1
“1 juli 2016 ; een dag om nooit meer te vergeten.

Deze foto zegt alles voor ons. De magie  van samen in het moment opgaan, met alle mensen waar wij zoveel van houden om ons heen . Het gevoel hebben dat je bijna uit elkaar spat van liefde .

Deze foto neemt ons meteen weer mee in het moment waarop deze foto is gemaakt . Na het jawoord werd een prachtige speech gegeven door één van onze getuige; mijn zus. Hierin werden wij meegenomen in de afgelopen 9 jaar van onze relatie en kregen wij de mooiste ingrediënten voor een prachtig leven als man en vrouw.

Een ceremonie vol  humor , mooie woorden , verrassingen , een traan , kippenvel over je hele lichaam maar bovenal TROTS !! ‘I have loved you for a thousand years  i’ll love you for a thousand more’ ”

JONATHAN & MIRIAM

Jesse van Kalmthout fotografie recensie-4

“Het leven is lief voor ons. We genieten van het getrouwde leven, samen (uiteraard) genieten we van eten en drinken. Na de bruiloft is er een ware baby boom geweest in onze familie, maar liefst 3 vrienden van ons zijn in verwachting. Mooie berichten. Afgelopen week is een dierbare oom (Piet) plotseling overleden wat ons ook weer doet beseffen hoe belangrijk het is om te genieten van elke dag. Gelukkig hebben we prachtige foto’s van hem van de bruiloft (overal met een uitbundige lach).

Onze absolute favoriete foto is de foto dat we samen naar buiten lopen na de ceremonie. Het gevoel van absolute liefde, ontlading, geluk, samen en met al onze dierbaren om ons heen.”

NICK & DAISY

Recensies-Jesse-van-Kalmthout-ND
“Lieve Jesse,
Geluk, liefde en verdriet… alle emoties gieren steeds opnieuw door ons heen als wij de super mooie foto’s van onze prachtige dag bekijken. Om dan een absolute favoriete foto te selecteren is bijna een onmogelijke opgave, aangezien er zoveel mooie foto’s tussen zitten. Elke foto met een eigen verhaal. Toch hebben we een poging gewaagd om een foto te selecteren die voor ons alles zegt.

De ceremonie was een belangrijk onderdeel van de dag voor ons.. Het moment dat we daadwerkelijk ‘Ja” tegen elkaar mochten gaan zeggen en de liefde aan elkaar mochten gaan verklaren. Vooraf wisten we al dat het weggeefmoment erg beladen zou zijn omdat mijn vader er die dag niet meer bij kon zijn… Daarnaast hadden we ook een paar uur van te voren te horen gekregen dat de vader van Nick om medische redenen ook niet aanwezig kon zijn.. De hele ceremonie was om die redenen erg emotioneel en beladen. In deze foto zie je alle emoties die we voelden! Stralen van vreugde, tranen van geluk en het verdriet om de afwezigheid van onze dierbare vaders! Kortom, deze foto beschrijft alles voor ons en blijft het een moment waar wij samen veel aan terug denken. Veel liefs!”

DANIELE EN ELIZA

Recensies-Jesse-van-Kalmthout-DE“Er is iets heel speciaals met dat licht. Alsof het een soort van teken is dat er iets moois op ons afkomt. Nu kijken we ernaar en denken we: dat was Leo! Hij was al onderweg naar ons ofzo : ) De foto vat het gevoel van de dag heel goed samen: zo onbeschrijfelijk bijzonder, omringd door familie, vrienden en de natuur, en Dani & ik op weg naar het volgende avontuur. De foto is alles : )”