Over Jesse

Ik ben Jesse. Brabander uit 1979, getrouwd, papa van Rive en Isée, woonachtig in Roosendaal en van nature een verhalenverteller. Van kleins af aan al. Tijdens vakanties in Frankrijk deed ik dagelijks verslag van de familiebeslommeringen in een blocnote. Later, als fanatiek hockeyer, nam ik met plezier de wedstrijdverslagen voor mijn rekening. Eerst van een paar alinea’s, maar al snel hele pagina’s lang. Als keeper had ik immers alle tijd om de actie van een afstand te observeren. Het zou me nog goed van pas komen.

Eenmaal van de middelbare school af lag de vervolgopleiding voor de hand: journalistiek. Dat beviel prima, maar het werd pas écht leuk toen ik mijn nieuwsgierigheid en neiging tot verhalen vertellen koppelde aan een fotocamera. Fotograferen werd een hobby. Een hobby die al rap uit de hand liep en een passie werd.

Inmiddels is het ook mijn werk, is de apparatuur professioneel en volg ik jaarlijks workshops om te blijven groeien. Zo zat ik in 2015 twee dagen in de schoolbanken bij de Nederlandse topper Damon Pijlman en in Griekenland voor een driedaagse workshop van de legendarische Lanny en Erika Mann. Mijn makker en topfotograaf Leonard Walpot deed precies hetzelfde en samen hebben we in 2015 ons gezamenlijke bedrijf Best Men Weddings opgericht voor bruidsparen die hun huwelijk door twee trouwfotografen vastgelegd willen hebben. Samen eindigden we in maart 2016 bij de beste 10 trouwfotografen van Nederland als Master of Dutch Wedding Photography.

Ik fotografeer een bruiloft als een journalist. Dat is nu eenmaal de aard van het beestje. Ik ben aanwezig, maar graag op de achtergrond. Vraag jullie niet te poseren of acteren, maar observeer en zoek naar de essentie. Het is JULLIE trouwdag, niet de mijne.

Hoewel: als ik naast een verbluffende trouwreportage één ding mag benoemen waar ik écht mijn stinkende best voor doe, is dat jullie genieten van mijn aanwezigheid. Dat ik erbij hóórde en niet erbij stónd. Dat we na afloop afscheid nemen als vrienden.

Naast mijn werk als trouwfotograaf geniet ik van mijn gezin, familie en vrienden, het bourgondische Brabantse leven, sterke koffie en stevige Italiaanse rode wijnen. Anders gezegd: voor een gezellige avond doorzakken en oeverloos ouwehoeren over niks ben ik altijd te porren ;-) Ook mag ik mijn tijd graag verbrassen aan tennis, de Vivino-app en Match of the Day.
Trouwfotograaf Jesse van Kalmthout

Jesse van KalmthoutTrouwfotograaf-Brabant-Jesse-Isee-1

Je vindt Jesse van Kalmthout ook onder meer op ThePerfectWedding en Onze Trouwfotograaf.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*